بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۸۰۰ نوع گیاه دارویی در سطح استان، گفت: درخواست داریم بانک ژن گیاهان دارویی در استان با حمایت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی جعفری روز چهارشنبه در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان خراسان جنوبی که با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، افزود: خراسان جنوبی ظرفیتهای خوبی در حوزه گیاهان دارویی دارد که باید مورد توجه واقع شود.
مهدی جعفریوی با تاکید بر اینکه آینده دامپروری استان به گیاهان شورپسند وابسته است، اظهار داشت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد دامی در استان وجود دارد که نژاد این منطقه خالص است و باید برای این ژن اقدامی صورت گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: اقدامات خوبی در حوزه دامی استان انجام شده اما در زمینه گیاهان هالوفیت باید توجه ویژه شود.
وی بیان کرد: درخصوص محصولات استراتژیک استان از جمله زرشک، عناب و زعفران باید کلکسیونی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایجاد و از ارقام مختلف برای ترویج استفاده شود.
جعفری عنوان کرد: آزمایشگاه کشت بافت استان دارای یکسری تجهیزات و امکانات است، اما هنوز نیاز به برخی تجهیزات و حمایت در این زمینه داریم که با تجمیع نیروهای متخصص باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی یادآور شد: با دانشگاه بیرجند در این خصوص وارد مذاکره شدهایم تا با کنار هم قرار دادن امکانات و تجهیزات از آزمایشگاه کشت بافت برخوردار شویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به جمعیت ۳۷ هزار نفری شتر در استان گفت: هاب شتر و آزمایشگاه تخصصی در استان ایجاد شده و تا دهه فجر امسال این آزمایشگاه تجهیز میشود.
وی خواستار راهاندازی هنرستان شبانهروزی کشاورزی شد و تاکید کرد: همچنین استقرار دبیرخانه دائمی زرشک، زعفران و عناب در مجموعه استان و جهاد کشاورزی استان از دیگر انتظارات استان است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش محمدیه شهرستان خوسف نیز در این نشست به مدت دو سال دیگر ابقا شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز برای بازدید از چند طرح علمی، تحقیقاتی و شرکت در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به خراسان جنوبی سفر کرد.
شناسه خبر: 561884